Ολιστική Μάλαξη (Holistic Therapy)

Ολιστική Μάλαξη (Holistic Therapy)

Η Ολιστική Μάλαξη εφαρμόζεται από θεραπευτές που έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση. Εφαρμόζονται τεχνικές, χειρισμοί και πιέσεις σε μύες και άλλες δομές του σώματος. Με αρχικό στόχο τη χαλάρωση του νευρικού συστήματος, η μάλαξη χρησιμοποιείται επιπλέον και για την αποβολή του στρες και της έντασης και προάγει την ανακούφιση από συμπτώματα και τραυματισμούς, επιφέροντας αίσθημα ευεξίας. Συχνά γίνεται με τη βοήθεια βιολογικών ελαίων εμπλουτισμένων με αιθέρια έλαια, που συμβάλλουν στην επίτευξη μιας μοναδικής εμπειρίας.

Τύποι μάλαξης

Υπάρχουν πολλοί τύποι μάλαξης. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες από τις βασικές επιλογές που προσφέρονται στον χώρο μας:

Σουηδική Μάλαξη

Είναι η κλασική μάλαξη που θα ζητήσει κάποιος που επιθυμεί μια ολοκληρωμένη εμπειρία χαλάρωσης. Οι πιέσεις εφαρμόζονται σε όλο το σώμα και είναι ήπιες. Είναι η κατάλληλη μάλαξη που προτείνουμε σε κάποιον που επισκέπτεται τον χώρο μας για πρώτη φορά. Βοηθά στη χαλάρωση του νευρικού συστήματος και στη συναισθηματική αποφόρτιση, οι οποίες με τη σειρά τους επιδρούν στη μυϊκή χαλάρωση του σώματος.

Εν τω βάθει Μάλαξη (Deep Tissue)

Το μυϊκό σύστημα βάλλεται έντονα από τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις, ακόμα και από τις όχι ιδιαίτερα επιβαρυντικές, π.χ. κάθισμα, οδήγηση, χρήση υπολογιστή. Μέσω αυτής της μάλαξης φτάνουμε στο βάθος των μυών και των τενόντων, ώστε να απελευθερώσουμε το πολλές φορές χρόνιο σφίξιμο.

Λεμφική Μάλαξη

Η λέμφος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο σώμα, όπως στη ρύθμιση των υγρών και τη συμμετοχή στους μηχανισμούς απέκκρισης του σώματος – αποτοξίνωση. Στη λεμφική μάλαξη το άγγιγμα είναι ελαφρύ και κατευθύνει την κίνηση της λέμφου στο σώμα. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη σε άτομα με φλεγμονές.

Μάλαξη εγκυμοσύνης

Η μάλαξη βοηθά τις μέλλουσες μητέρες να χαλαρώσουν από το άγχος, καθώς και από τους πόνους που μπορεί να προκύπτουν καθώς το μωρό αναπτύσσεται. Ανακουφίζεται η περιοχή της λεκάνης, μειώνονται τα οιδήματα στα πόδια και στα πέλματα. Η μέλλουσα μητέρα νιώθει ευεξία και ηρεμία, αίσθηση η οποία σίγουρα ωφελεί ιδιαίτερα και το έμβρυο. Αποτελεί επίσης ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την μητέρα, κατά την αναμονή του τοκετού.

Μάλαξη Κεφαλής

Η μάλαξη κεφαλής είναι μια υπέροχη εμπειρία θεραπευτικής τεχνικής με πολλαπλά οφέλη. Συνδυάζει πληθώρα τεχνικών από την Αγιουρβέδα και την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Το κεφάλι αποτελεί το σημαντικότερο όργανο στο σώμα μας, καθώς όλα τα αισθητήρια όργανα βρίσκονται σε αυτό. Εστιάζοντας στο κεντρικό νευρικό σύστημα της κεφαλής, η συγκεκριμένη τεχνική απελευθερώνει την ένταση, ανακουφίζει από ημικρανίες και πονοκέφαλο, συμβάλλει στην μείωση του άγχους και εστιάζει στη χαλάρωση.

Ταϋλανδέζικη μάλαξη πελμάτων

Η Ταϋλανδέζικη Μάλαξη στα σε γυμνά πέλματα είναι μια παραδοσιακή μέθοδος μάλαξης. Πραγματοποιείται, με ειδικό ξύλινο εργαλείο χρησιμοποιώντας, έλαια, αλοιφές και θερμές πετσέτες. Διεγείρει τα αντανακλαστικά σημεία στα άκρα που αντιστοιχούν σε διάφορα όργανα του σώματος και βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Προκαλεί αίσθημα ευεξίας και βαθιάς χαλάρωσης.

Οφέλη της Μάλαξης

Είναι ευεργετική για όλους τους ανθρώπους και απαραίτητη σε όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως πεπτικά προβλήματα, καρδιακές παθήσεις κ.α.

ο αίσθημα ευεξίας που προκύπτει μετά από μια μάλαξη βοηθά στη μείωση του στρες και της ανησυχίας. Μειώνεται η κορτιζόλη (ορμόνη του στρες) και αυξάνονται τα επίπεδα της σεροτονίνης και ντοπαμίνης (νευροδιαβιβαστών που επηρεάζουν τη σταθεροποίηση της διάθεσης). Ευεργετεί ιδιαίτερα τα άτομα που έχουν θέματα αϋπνίας. Μειώνει άμεσα μυοσκελετικούς πόνους και πονοκεφάλους. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η τακτικότητα στη λήψη μάλαξης ευνοεί την αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση ιώσεων.

Πρέπει να δοκιμάσω τη Μάλαξη;

Όλοι μπορούμε να ωφεληθούμε από μια μάλαξη. Είναι ένας υπέροχος και απολαυστικός τρόπος που προάγει την ευεξία μας, βοηθά στην αντιμετώπιση των πόνων και πολλά άλλα. Αν δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις ποιο μασάζ είναι το κατάλληλο για σένα δεν πειράζει, ο θεραπευτής θα κάνει την κατάλληλη για σένα σύνθεση των παραπάνω τεχνικών βάσει των ιδιαίτερων αναγκών σου, όπως αυτές προκύπτουν από τη λήψη ατομικού ιστορικού που προηγείται της συνεδρίας.